De restauratie van de Commanderij in Doesburg gaat vandaag van start. De opening van het oude Riddergebouw uit 1286 wordt vindt in oktober 2015 plaats. Dat laat Société Musée Lalique Pays Bas weten, die het bekende LaLique-museum zal gaan vestigen in de Commanderij.

 

Inmiddels is er al veel gerealiseerd om een succesvolle opening te kunnen garanderen, laten voorzitter Santino Melssen, conservator Benjamin Janssens en algemeen directeur Simon de Bruin weten.

 

Zo is het gebouw beschikbaar, een deelrestauratie kan plaatsvinden en er staan tegen de 1000 objecten van Lalique  klaar om vanuit de gehele wereld naar Doesburg te komen.

 

Wat nog ontbreekt is de inrichting van het museum. Er zijn vitrines, verlichting, ledschermen en touchscreens noodzakelijk om het nieuwe museum tot een succes te maken.
 ‘Wij willen eveneens een aantrekkelijk museum zijn voor jongeren en mensen met een beperking. 
Dit vraagt om speciale investeringen. 
Om dit alles mogelijk te maken hebben wij uw steun broodnodig’, staat te lezen in de nieuwsbrief van Société Musée Lalique Pays Bas.

 

In een videoboodschap roept Santino Melssen op om vriend te worden van het museum. Hiervoor zijn drie verschillende pakketten samengesteld; Lalique Vriend, Lalique Extra en Lalique Patroon. Op de website van LaLique worden de vriendenpakketten toegelicht.

 

De verbouwing van de Commanderij is vanaf vandaag te volgen op een speciaal daarvoor ingericht kanaal op YouTube. Elke week zal er een update worden gepubliceerd.