Nieuw duurzaam recycleplein Doesburg een stap dichterbij

De stadswerf van Doesburg gaat verhuizen. Straks kunnen inwoners afval brengen en scheiden op een modern recycleplein. Wethouder Fred Jansen ondertekende deze week met Henk Knip, directeur van Circulus-Berkel de realisatieovereenkomst.

Het recycleplein komt op de locatie Den Helder aan de Parallelweg. ‘Halverwege 2017 hopen we het recycleplein te openen. We sluiten hiermee mooi aan bij het klimaatakkoord dat dit weekend werd ondertekend in Parijs’, zegt wethouder Jansen met een glimlach.

Jansen: ‘Op het dak komen zonnepanelen die het volledige energieverbruik dekken. Een gasaansluiting gaan we hier niet meer aanleggen’.

Bij de bouw worden duurzame materialen gebruikt. Zo worden de wanden gemaakt van onderhoudsarm verduurzaamd vurenhout. Jansen: ‘Ik ben blij dat deze voorziening behouden blijft voor Doesburg. We kunnen trots zijn dat we straks een modern en duurzaam recycleplein hebben’.

Het bouwrijp maken van de locatie start in januari 2016. De bouw start waarschijnlijk na de zomervakantie.

Impressie recycleplein en stadswerf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Op zich een goed geheel, hoop dat hier geen werken zonder loon gaat komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑