Het College van Burgemeester en Wethouders heeft Wilbert Berendsen(1971) tot Stadsorganist van Doesburg benoemd. Gosse Noordewier overhandigde Wilbert Berendsen tijdens zijn laatste collegevergadering in zijn functie als burgemeester van Doesburg het bijbehorende erecertificaat.

Wilbert Berendsen is geen onbekende in Doesburg. Hij is cantor-organist van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel uit 1916 in de Martinikerk. Hiernaast is hij docent aan de Muziekschool Oost-Gelderland en aan de Opleiding Kerkmuziek van de PKN te Doesburg.

Hij geeft regelmatig concerten in heel Nederland en treedt ook op in Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië en Spanje. Hij componeerde al diverse grote werken voor het orgel.. Bovendien is hij een veelgevraagd begeleider en continuospeler (orgel en klavecimbel).

Zijn loopbaan combineert hij bovendien met een privé-lespraktijk. Hij dirigeert de Doetinchemse Bachvereniging en de zangvereniging “Halleluja” in Doetinchem.

Bijzonder aan de Doesburgse stadsorganist is zijn hobby: programmeren en internet. Hij is niet alleen webmaster van diverse kerk- en muzieksites, hij beheerst tot in de vingertoppen internettechnologieën als HTML, JavaScript, PHP-programmeertaal en de MySQL-database.

De gemeente Doesburg is verheugd met de benoeming van Wilbert Berendsen tot stadsorganist. Het is een onbezoldigde functie, dat betekent dat Wilbert Berendsen voor het vervullen van de functie niet betaald krijgt.

In de komende maanden zal in goed overleg worden afgesproken welke educatieve en muzikale rollen de stadsorganist zal gaan vervullen in Doesburg. Wilbert Berendsen zal in ieder geval de bijzondere raadsvergadering op vrijdag 18 december 2015, waar Loes van der Meijs zal worden geïnstalleerd als burgemeester van Doesburg, muzikaal omlijsten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.