Restaurant De Liefde heropent na de coronasluiting met een nieuw interieur en een nieuwe kaart. Vanwege de heropening krijgen gasten een ‘liefdevol presentje’ na hun bezoek aan het restaurant komend weekend.

Door de coronamaatregelen moesten restaurants maandenlang hun deuren gesloten houden. Vanaf zaterdag 5 juni mogen ze eindelijk weer gasten ontvangen.

Voor Margreet Deen van De Liefde betekende de gedwongen sluiting dat er tijd was om veranderingen door te voeren. Zo heeft het interieur van het restaurant een upgrade gekregen.

‘Er ligt een nieuwe houtenvloer in, die wat lichter van kleur is. Dat geeft een ruimtelijk effect. Daarnaast zijn de tafels opnieuw gelakt en hebben we nieuwe stoelen. Het zijn moderne stoelen in cognackleur en ze hebben een industriële look’, aldus Deen, die de buitenkant van het restaurant zaterdag gaat voorzien van feestelijke ballonnen vanwege de heropening.

Nieuwe kaart
Ook de kaart is vernieuwd, zowel de gerechtenkaart als de wijnkaart. De hardlopers zoals de bekende Harielbonbon zijn blijven staan, maar er is ook ruimte gemaakt voor nieuwe gerechten. Zo staat op de kaart onder andere een curabonbon van seranoham gevuld met een mousse van pesto en zongedroogde tomaat, een vegetarisch gerecht van drie burgers en ‘sweety’, een dessert van witte en bruine chocolademousse met kokossaus en garneringen van rubychocolade.

‘Dit is maar een kleine greep uit onze veelal nieuwe gerechten. Daar staat bijvoorbeeld ook nog “vlinders in de buik” op. Leuk is dat we al mailtjes van vaste gasten uit Zwolle, Zuid-Holland en Haarlem kregen, nog voordat bekend was wanneer we weer open mochten’, aldus Deen.

Nieuwe wijnen
Vinoloog Ben van de Brink heeft zijn wijnkaart uitgebreid met een aantal ‘pareltjes’. Zo schenkt De Liefde vanaf zaterdag onder andere een rode biologische Siciliaanse wijn, die koud gedronken moet worden. ‘Maar ik heb ook een mooie Pinot Gris uit de Elzas op de kaart staan. Prachtige wijn met een licht zoetje. En wat te denken van wijn uit de Gascogne (Zuid-Frankrijk, dicht bij de Pyreneeën, red.)’, aldus Van de Brink, die een breed wijnassortiment voert.

Gasten die dit weekend het restaurant bezoeken, krijgen een liefdevol presentje. Wat dit is, blijft nog een verrassing. Reserveren kan door te bellen met 0313-659707, of via https://www.restaurantliefde.nl/reserveren/.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China