Op grond van de aangekondigde versoepelingen in het coronanabeleid acht het bestuur van de Culturele Zondag Doesburg het verantwoord zondag 6 juni de maandelijkse route langs culturele adressen te hervatten.

Op beperkte schaal weliswaar, en met de nodige voorzorgsmaatregelen. Naar verwachting zal een tiental deelnemers mondjesmaat weer bezoekers toelaten. Bij de VVV is bekend welke dat zijn, waaronder in ieder geval de volgende.

Galerie Grietje presenteert tot en met augustus werk rond het thema “Ritme -Rust-Regelmaat”. Naast  ruimtelijke en tweedimensionale creaties van Helmi de Vaan  en glascollages van Ellen Schut is er kunstbloemsierkunst van Jannie Beltman te zien.

Ook bij Keramiek Atelier Phoenix gaat het weer lopen. Er staat een hele nieuwe serie fantasievolle schoenen in de vitrines, naast ander nieuw werk.

Historische Boekdrukkerij De Arend is gevestigd op twee minuten slenteren van het VVV-kantoor. Bij de werkplaats is op de oude stadswal een prachtige tuin ontstaan waar bezoekers van kunnen genieten. Binnen krijgen ze uitleg over de geschiedenis van het drukken.  De coronacrisis inspireerde Arie Niks tot het maken van een speciale affiche en diverse toepasselijke ansichtkaarten.

Deze en alle andere adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg die gratis te verkrijgen is bij de VVV. Voor meer informatie zie www.culturelezondagdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China