Stijl iconen in Doesburg heeft de nieuwe kledingcollectie binnen. Daarbij valt op dat er steeds vaker wordt gekozen voor kleding die gemaakt is bij goede arbeidsomstandigheden. Ook het milieu speelt een belangrijke rol.

Een deel van de nieuwe collectie is met een knipoog naar de jaren vijftig en zestig, laat Monica Rijkaart van Stijl iconen weten. ‘Ook deze zomer hebben we tal van leuke, mooie en vrouwelijke jurkjes in onze collectie’.

Rijkaart: ‘Maar nog veel belangrijker is dat wij steeds meer gaan inkopen bij bedrijven die aangesloten zijn bij de Fear Wear Foundation of die het GOTS-label voeren. Dit zijn bedrijven die maatschappelijk verantwoord produceren. Er worden eerlijke lonen betaald aan medewerkers en de arbeidsomstandigheden worden streng in de gaten gehouden’.

Gerecyclede petflessen
Stijl iconen werkt onder andere met de merken Blutsgeschwister, Tranquilo, Loints of Holland, Du Milde en Sorgenfri. Merken die zich stuk voor stuk hebben laten certificeren. ‘Veel merken hebben organisch katoen en er zijn merken die produceren hun eigen polyester van gerecyclede petflessen’, aldus Rijkaart.

Bij het samenstellen van de collectie let Stijl iconen op de draagbaarheid van het materiaal en dat steeds meer dames meer gevoelig zijn voor kunststoffen. Dus wordt er veel voor katoen gekozen. Of voor een product met een klein percentage elastaan en viscose.

Nieuw in de collectie van Stijl iconen is Orientique, een merk uit Australië die dit jaar voor het eerst in Nederland verkrijgbaar is. ‘Ook dit merk is gecertificeerd en heeft jurken en rokken die je aan twee kanten kan dragen. Het grootste deel van deze collectie is geproduceerd van katoen’.

Kleurrijk Doesburg
Een deel van de nieuwe collectie is te zijn tijdens Kleurrijk Doesburg op 4 april. Dan showen de Doesburgse kledingzaken gezamenlijk hun collectie tijdens meerdere modeshows.

Stijl iconen biedt klanten de mogelijkheid om in het voorjaar vrouwenavonden te houden. Dit zijn avonden waarbij de winkel open is voor groepen vriendinnen, zussen of collega’s, en waarbij onder het genot van een hapje en drankje 10 procent korting wordt gegeven op aankopen uit de voorjaars- en zomercollectie.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg