Speciaal voor mensen die ’s avonds graag thuis blijven, start Filmhuis Doesburg met een middagmatinee. Het gaat om een middagvoorstelling, die eenmaal in de maand wordt gehouden.

Op 17 maart start de maandelijkse matineevorstelling met de filmversie van Downton Abbey. Een film met de acteurs die te zien zijn in de populaire tv-serie. De succesvolle serie, waarvan het zesde seizoen in 2015 op televisie te zien was, werd bekroond met onder andere drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards.

Er valt voor de liefhebber van de serie ook in de bioscoop genoeg te genieten. Die voertuigen uit de openingsscène, de kostuums, de binnen- en buitenkant van het landhuis, de omringende natuur: het ziet er allemaal oogstrelend uit. Fijn ook weer hoe er in de film wordt gepraat: prachtig bekakt en in ronkende volzinnen door de Crawleys en hun standgenoten, lekker plat en recht voor zijn raap door het personeel.

De film op 17 maart begint om 14.00 uur en heeft een pauze. In de pauze krijgen de bezoekers gratis een kopje koffie of thee of fris. Dit is als introductie voor de matineevoorstelling dit seizoen tot juni; entree kost 7 euro. Vanaf 13 uur is de kassa geopend, zijn medewerkers aanwezig en kan er iets gedronken worden in het filmcafé. Reserveren is mogelijk via de website van het filmhuis: www.filmhuis-doesburg.nl.

De volgende data voor de middagmatineevoorstellingen zijn dinsdag 21 april en 19 mei. De stelregel hierbij is: elke derde dinsdag van de maand is er een matineevoorstelling.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg