World Art Galerie ‘de Veerpoort’ heeft de nieuwe expositie met Indonesische kunst geopend. Tijdens een rondreis begin 2013 zijn verschillende kunstobjecten uit Bali en Kalimantan verzameld. Ook is kunst in de nieuwe B&B apartementen te bewonderen.

 

Het belangrijkste wapenfeit is het verkrijgen van meer dan 25 schilderijen (micro paintings) vervaardigd door Balinese fijnperseelkunstenaar, Ketut Wirata uit Ubud. Hij heeft zijn opleiding aan de  kunstacademie in de Balinese hoofdstad Denpasar gehad.

 

Ook mooie ambachtelijke batik vervaardigde sarongs (wikkelrok voor vrouw en man) zijn tijdens deze rondreis verkregen. Een aantal zijn om een mal gespannen en aan de hoge galerie wand geëxposeerd.

 

De handbewerkte zilveren oorbellen, uit zilverstad Celuk (Bali), worden geëxposeerd.  De natuurlijke parels uit Kalimantan (oorspronkelijk Borneo) zijn door goudsmid Marjolin, hier uit Doesburg, verwerkt in kunstig vervaardigde oorbellen. Het resultaat is een gebalanceerde combinatie tussen Oost & West.

 

De Aboriginal Art schilderijen blijven een vast onderdeel vormen van de World Art Galerie. Een aantal nieuwe werken zijn in conciliatie genomen van de Aboriginal Art & Instruments uit Amsterdam.

 

Tevens wordt bijzondere kwalitatieve goede kunst ten toon gesteld op de twee B&B appartementen in het thema ‘Slapen tussen kunst’. De kunst is te bewonderen op de Feng Shui-, Oosterse-, bloemen- en beuken-kamer. Koffie en thee worden gratis geserveerd!