Het Singelproject in Doesburg gaat komende week een nieuwe fase in. Aannemer Hoornstra start maandag 12 augustus met uitvoeringsfase 3B van het singelproject. Dit heeft onder andere gevolgen voor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven gelegen aan en nabij de Veerpoortwal. Dat laat de gemeente weten op haar site.

 

De werkzaamheden aan het tracé Veerpoortwal omvatten het vervangen van wegdek en wegfundering en het renoveren van het gemeenteriool. De werkzaamheden zullen vermoedelijk tot en met vrijdag 20 september gaan duren. Ddirect hierop volgend zal de 4de en daarna de 5de en laatste fase volgen. Over de gevolgen hiervan voor het verkeer zal de gemeente inwoners en betrokkenen nader informeren.

 

Als gevolg van de werkzaamheden in uitvoeringsfase 3B zullen de woningen en bedrijven aan de Veerpoortwal minder goed bereikbaar zijn. De toegang tot de Kloosterstraat en tot de Hanzeweg zal van 12 augustus tot en met waarschijnlijk 20 september zijn afgesloten. Het verkeer van en naar deze straten wordt omgeleid. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

 

Het werkgebied van de aannemer loopt in deze uitvoeringsfase tot aan het kruispunt Veerpoortdijk – Veerpoortstraat. Het kruispunt zelf wordt dus vrijgehouden en zal in de hierop volgende uitvoerinigsfase worden aangepakt.

 

De busdiensten zullen ongewijzigd via tijdelijk ingestelde omleidingsroutes blijven rijden over onder andere Lindewal, Burgemeester Nahuijssingel en Meipoortwal. Ook de tijdelijke opstapplaatsen aan het begin van de Lindewal ter hoogte van de toegang tot het Ireneplantsoen blijven voorlopig gehandhaafd.