Delicatessenwinkel Delikasa in de Kerkstraat heeft weer graskaas van Stompetoren. Graskaas wordt gemaakt van koemelk, die het eerste gras van het seizoen hebben gegeten.

‘Graskaas wordt gemaakt van melk van huppelende koeien’, laat Marja Aarts van Delikasa weten, doelend op de vrolijke koeien die na de winter voor het eerst naar buiten gaan.

‘Het verse gras geeft de melk van de koeien een milde smaak. De kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst in het jaar weer gras eten wordt graskaas genoemd. De Stompetoren graskaas is een van de allerlekkerste. Hij is boterzacht en romig, en smelt bijna op je tong. Voor de kaasliefhebber van jonge kaas een ware traktatie’.

De meeste graskaas wordt 4 tot 6 weken gerijpt. In graskaas zit extra betacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamina A en goed voor de weerstand is. Daarnaast bevatten graskazen meer onverzadigde vetten.

De Stompetoren graskaas in de winkel in de Kerkstraat te bestellen en online via de webshop van Delikasa.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg