Vanaf 1 augustus 2013 hangen de gangen van het multifunctionele gebouw op De Linie 4 weer vol met schilderijen van een amateurkunstenaar. Deze keer is het de Russische kunst­schilderes Luba Avaguimova, die in de afgelopen twee jaar rond de 40 schilderijen maakte en nu graag eens de mening van het publiek over haar werk wil horen.

 

Avaguimova kwam 12 jaar geleden samen met haar dochter naar Nederland en is al die jaren woonachtig en getrouwd in Doesburg. Na een inburgeringscursus is zij genaturaliseerd tot Nederlandse.

 

Als docente Biologie heeft zij nog vele malen in Nederland gesolliciteerd, echter zonder resultaat. Daar Avaguimova creatief is, vatte zij het plan op om te gaan kunstschilderen en zo begon zij aan een cursus schilderen op de schilderschool en volgde daarna een aantal lessen bij Jaqueline, naast het mosterd museum.

 

Avaguimova schildert zeer fijn en meest autodidactisch met olieverf op linnen. De schilderijen stellen onder andere landschappen, bloemen en stillevens voor. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur vanaf 1 augustus gedurende ongeveer drie maanden.