Het multifunctionele gebouw De linie 4 in Doesburg biedt voor de vierde keer op rij ruimte aan een expositie. Het is wederom een tentoonstelling van amateurschilderkunst, ditmaal van oud-Doesburger Iep Banda. De expositie loopt van 20 februari tot 1 mei en is gratis te bezichtigen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.


Iep Banda, op 2 oktober 1945 geboren te Doesburg als zoon van een schoenmaker en nu woonachtig in Drempt, is een echte hobbyschilder. Als kind was hij al verslaafd aan tekenen en het liefst ging het dan over de natuur. Op latere leeftijd is hij gaan schilderen, eerst met waterverf en later met olieverf en dat is tot op heden zo. Na een bezoek aan het museum van Jopie Huisman werd de animo om te schilderen alleen maar groter.


Het is de eerste keer dat Banda zijn schilderijen exposeert. Hij is dan ook benieuwd naar de belangstelling en reacties. Bij de receptie van De Linie 4 heeft hij een gastenboek neergelegd met daarin een beschrijving van de 15 tentoongestelde werken. Ook is bij elk schilderij een prijs vermeld, want er mag volgens Banda best wel wat van worden verkocht.


De schilderwerken hangen op de eerste verdieping in de gangen van De Linie 4, het gebouw waar de Buurtacademie Doesburg het beheer over heeft. In het gebouw komen dagelijks vele mensen voor de diensten en activiteiten van de Buurtacademie, welzijnsinstelling Carion, Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, het Graafschap College en de PlusBus.