Nieuwe wethouders gemeente Doesburg geïnstalleerd

Peter Bollen en Ellen Mulder-Metselaar zijn toegevoegd aan het College van B&W van de gemeente Doesburg. Maandagavond zijn Bollen (PvdA) en Mulder-Metselaar (VVD) in een extra gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe deeltijdwethouders.

 

Tijdens de stemming in de Gemeenteraad kregen Bollen en Mulder-Metselaar negen stemmen voor, drie tegen en twee stembriefjes bleven blanco. Bollen en Mulder-Metselaar vervangen Willem Bouman, die door de SP-fractie werd teruggetrokken uit het college een paar weken geleden.

 

Door het opschuiven van Mulder-Metselaar van fractievoorzitter van de VVD naar wethouder, is Hendrik Vels de nieuwe fractievoorzitter van de VVD. Joost Koning (VVD) is benoemd tot nieuw raadslid.

wethouders

11 reacties

 1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Wat het CDA betreft hadden de overblijvende coalitiepartijen (Stadspartij en D66) gezien de zeer korte nog resterende periode, met een herverdeling van de portefeuilles en gedoogsteun van de verschillende fracties de “rit” tot aan de volgende verkiezingen uit kunnen zitten om de lopende zaken tot een goed einde te brengen. Daar is niet voor gekozen.

  De noodzaak voor een vierde partij in de nieuwe coalitie is duidelijk voor een college die wil steunen op een raadsmeerderheid.

  Meer moeite heeft het CDA met de benoeming van een vierde wethouder. 1 wethouder vertrekt en er zijn kennelijk 2 wethouders nodig om hem te vervangen. Wat ons betreft had volstaan kunnen worden met een VVD of PvdA- wethouder, met gedoogsteun van de andere partij. De wethoudersfuncties werden al in part time verband uitgeoefend en nu gaan we dit verder marginaliseren omdat er een compromis moest komen. Het isde vraag of een dergelijke keuze de beste keuze voor Doesburg is.

  Het CDA zal zich constructief opstellen en het college steunen daar waar we kunnen en willen. We wensen de nieuwe wethouders veel succes voor de komende tien maanden en hopen dat de inwerkperiode korter zal zijn dan 10 maanden.

 2. Richard Kok

  @Rob,
  Zijn de twee blanco-stemmen dan ook van het CDA?

 3. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  @Richard,

  Het klinkt heel flauw maar de stemming over personen is geheim (artikel 31 Gemeentewet). Dit neemt niet weg dat ons standpunt duidelijk is, wat men er ook van vindt.

 4. Richard Kok

  Kom je mooi onder deze persvraag uit Rob 😉

 5. Aernoudt Bottemanne

  Met de 4e wethouder, direct de eerste budgetoverschreiding: tenminste 4000 euro. Goed begin, het halve werk?

  Daarnaast de constatering dat nu 2 wethouders gaan doen wat voorheen 1 wethouder deed; wat zegt dat over de vorige wethouder of juist over de 2 nieuwe wethouders…?

 6. Peter Hilbrands

  Een beetje flauw Aernoudt.. Ok er is een kleine overscheiding van het budget, misschien een optie dit uit het wachtgeld te halen van Bouman, dat toch voor een deel in de kas van de SP verdwijnt?

  Gezien de hoeveelheid werk wat op de Gemeente afkomt is het nog niet zo gek dat er nu twee Wethouders zijn.
  En wat betreft jouw laatste opmerking: erg erg flauw! geen woorden verder….

 7. Frans van der Krul

  Wat klopt hier niet?
  Utrecht heeft op een inwoners aantal van 640.000 mensen 7 Wethouders.
  Doesburg heeft op een inwoners aantal van 11.625 mensen 4 Wethouders.

 8. Johan Metgezel

  @Peter Hilbrands: je bent zelf ook erg flauw bezig met je opmerking over het wachtgeld van Willem Bouman. Ben zelf pas een paar jaar woonachtig in Doesburg, maar heb al wel gezien en begrepen dat Willem Bouman zijn sporen meer dan verdient heeft hier. En uiteraard zal die hier en daar weleens iets fout gedaan hebben, maar dat weegt bij lange na niet op tegen al het goeds wat hij heeft gedaan. Denk dat je eerder een pas op de plaats moet maken, gezien de blauwe maandag dat je in de raad zat. Ik heb gesproken, geen woorden verder……………….
  Bij deze wens ik de twee nieuwe wethouders veel wijsheid en kracht toe tot de komende raadsverkiezingen. Heel veel succes, met jullie achtergrond qua politieke ervaring, scholing en maatschappelijke carrière moet dat zeker lukken.

 9. Frans Schilderman

  Op Peter Hilbrands,geen commentaar……,

 10. robert duis

  Het is geen budgetoverschreiding.
  Het is geen budgetoverscheiding.

  Het is budgetoverschrijding.

 11. Peter Hilbrands

  @Johan Metgezel: Het inderdaad een flauwe opmerking maar ook als zodanig bedoeld gezien de flauwe opmerkingen van de heer Bottemanne.
  Bouman heeft veel en goed werk verricht, dat bestrijd ik ook niet, en ondanks dat wij het niet altijd eens waren, respecteerde ik hem wel.
  Ik heb dan wel niet lang in de Raad gezeten (1 3/4 jaar), maar ik heb er wel gezeten en dat zouden er meer moeten doen. Helaas was het niet meer mogelijk om mijn Raadswerk naast mijn Internationale werk te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑