Het trio Nos Otrobanda bestaat uit pianist Michiel Braam, de Antilliaanse bassist Aty de Windt en percussionist André Groen en speelt op zondag 16 oktober om 16.00 uur in de Gasthuiskerk muziek van de in 1998 overleden Curaçaose pianist Edgar Palm.

Antilliaanse muziek om op te dansen of om naar te luisteren. Muziek die doet denken aan Chopin maar Caribisch swingt.

Antilliaanse wals, tumba, danza en mazurka vormden lange tijd de muziek die op de Antillen alom aanwezig was. In Nederland wordt deze specifieke muziek, die zowel aan Chopin als aan Schubert doet denken en tegelijkertijd Caribisch swingt, nauwelijks gespeeld.

Het mag dan ook bijzonder heten dat Nos Otrobanda een programma verzorgt waarin Edgar Palm, een telg uit een hele lange traditie van Antilliaanse componisten en instrumentalisten, centraal staat. Palm componeerde niet alleen veel walsen en tumba’s, maar was ook een groot vertolker van Antilliaanse composities van anderen. Palm is de schrijver van een standaardwerk over deze muziek.

Michiel Braam is een jazzmuzikant met een lange staat van dienst. Hij kreeg de belangrijkste Nederlandse onderscheiding op het gebied van jazz, de Boy Edgar prijs. Ook was hij de pianist van het door André Groen geleide European Danzón Orchestra, dat traditionele Cubaanse muziek speelde. Hij luistert al 23 jaar naar Antilliaanse walsen en is er nu eindelijk aan toegekomen daarmee een programma te maken.

Een toegangskaart voor het optreden kost 13 euro.