Proeverij De Stadstuin is uitgeroepen tot winnaar van de maand februari van de ondernemersprijs Doesburgse Ondernemer van het Jaar. Aanleiding is het lef om een horecazaak te starten in het centrum waar zich al behoorlijk wat horecazaken bevinden.

Jurgen Nijland en Mariëlle Witjes runnen sinds kort Proeverij De Stadstuin, een horecabedrijf in de Koepoortstraat, twee panden naast De Waag. Het bedrijf omschrijft zich als een laagdrempelig restaurant met plaats voor zo’n 50 gasten. Aan de achterzijde bevindt zich een terras in de groene, rustige stadstuin.

De sfeer is informeel en huiselijk, liet Nijland eerder weten aan DoesburgDirect.nl. Op de kaart herkenbare gerechten met een eigen twist.

Ondanks dat Doesburg al een behoorlijk aantal horecazaken in de binnenstad heeft, zien Nijland en Witjes ruimte voor hun concept. Mede door de lef om een eigen zaak te starten, is Proeverij De Stadstuin uitgeroepen tot maandwinnaar van februari.

Als maandwinnaar is het horecabedrijf automatisch geplaatst voor de wedstrijd Doesburgse Ondernemer van het Jaar. Die wordt begin volgend jaar bekend gemaakt nadat een jury de twaalf maandwinnaars heeft beoordeeld.

Afgelopen jaar werd de wedstrijd voor het eerst gehouden en ging de prijs naar speciaalzaak Kunstburg. De wedstrijd Doesburgse Ondernemer van het Jaar is een initiatief van werkplekaanbieder Hanzegilde en informatieplatform DoesburgDirect.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.