Ondernemers Doesburg gaan samenwerken met INretail

Ondernemers uit Doesburg zijn donderdagavond geïnformeerd over een samenwerking die deStichting Centrum Belang Doesburg aangaat met brancheorganisatie INretail. Doel van de samenwerking is om kennis en advies over te dragen en kosten te besparen vanwege ledenvoordeel.

Donderdagavond werden zo’n 35 ondernemers uit Doesburg bijgepraat tijdens een informatiebijeenkomst in De Waag. Harry Bijl van INretail nam de aanwezige ondernemers mee in het sterk veranderen winkellandschap en liet voorbeelden zien van succesvolle initiatieven en concepten.

INretail is de grootste brancheorganisatie in retail non-food en ondersteunt en adviseert onder andere over bedrijfsvoering en marktontwikkelingen. Diverse ketens zijn aangesloten bij INretail en Doesburg heeft de primeur dat het als eerste locatie zich aansluit bij INretail.

Winkeldier
Ondernemers werden donderdagavond onder andere geïnformeerd over de verschillende manieren van kennisoverdracht en advies. Daarnaast biedt INretail ledenvoordeel vanwege gezamenlijke inkoop. Dit gebeurt onder andere op het gebied van energie en verzekeringen. Hierdoor kunnen ondernemers tot wel 15% besparen op kosten.

Tijdens de presentatie van Harry Bijl, die zichzelf een winkeldier noemde, werden ondernemers gewezen op het belang van samenwerken en buiten de vaste kaders denken. De aanwezige ondernemers werken onder andere aan het werk gezet om na te denken over samenwerken en hoe de stad gepromoot kan worden.

Trainingen
De informatieavond kan worden gezien als aftrap van een periode waarin kennisoverdracht plaatsvindt. Dit onder andere door verschillende sessies en trainingen.

‘Kennisverrijking en vermeerdering is een van de speerpunten voor 2016 van de Stichting in een sterk veranderende en dynamische retail- en uitgaansmarkt. We willen als Doesburg bij blijven qua kennis en hier goed en actueel op kunnen inspelen om het onze bewoners, klanten, bezoekers en toeristen zo optimaal mogelijk naar de zin te maken. De Stichting CBD is de eerste georganiseerde samenwerkingspartner als winkelgebied/stadcentrum/winkelcentrum in Nederland die een  overeenkomst heeft met INretail’, aldus Jan Strating die namens de Stichting Centrum Belang Doesburg de avond organiseerde.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.

3 reacties

  1. henk beijen

    Ik ben een leek op het gebied van retail, bedrijfsvoering en marktontwikkeling ,wat ik echter wel bespeur en proef is een steeds groter besef dat men alleen door intensieve samenwerking het merk Doesburg kan verbeteren.

  2. André van Vegten

    @henk beijen: Juist!

  3. Frans van der Krul

    Alleen ga je vaak sneller, maar samenwerken sta je sterker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑