De ondernemers van bedrijventerrein Beinum West & Oost slaan de handen ineen. Ze vormden een werkgroep met de brandweer, politie en de gemeente om het ondernemersklimaat op de bedrijventerreinen te verbeteren. Deze samenwerking is kracht bijgezet door de ondertekening van een intentieverklaring voor de oprichting van een Keurmerk Veilig Ondernemen.

Burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar is enthousiast over deze ontwikkeling. ‘We zijn trots op de samenwerking door deze ondernemers. En natuurlijk dragen wij ons steentje bij. Het is belangrijk dat we samen onze lokale economie blijven ondersteunen’, aldus Van der Meijs.

Met de ondertekening van de intentieverklaring krijgt het bedrijventerrein het KVO Certificaat waarmee er een goede basis ligt voor samenwerken om het ondernemersklimaat op de Bedrijventerreinen aan te pakken. De werkgroep KVO zal zich in gaan zetten voor zaken als het verbeteren van het openbaar gebied, het tegen gaan van ondermijning en cybercriminaliteit.

Ook geeft de werkgroep KVO adviezen over onder andere brandgevaar, opslag van gevaarlijke stoffen, verkeersveiligheid, camerabeveiliging. Door de samenwerking kunnen ook andere voordelen worden gezocht. Bijvoorbeeld door gezamenlijke inkoop of door korting op bijvoorbeeld verzekeringspremies.

De werkgroep bestaat uit een afvaardiging van de ondernemers. Onder andere Hoornstra Bouw, MKB-Telecom, More Constructie BV, Office Design / Beinumhuis, Groothandel Blok en Xycleservice ondersteunen dit initiatief.

Om een beeld te krijgen van de wensen van alle ondernemers op de bedrijventerreinen krijgen alle ondernemers van deze terreinen een enquête toegestuurd. Hiermee kunnen zij aan geven welke onderwerpen er de komende 3 jaar op de agenda van de werkgroep komen te staan.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China.