Onderzoek begaanbaarheid stoepen binnenstad Doesburg


Wijkraad binnenstad Doesburg onderzocht de begaanbaarheid van stoepen in de binnenstad van Doesburg. Op vrijdag 20 april trok een optocht gevormd door mensen met rollator, in rolstoel, op krukken, met buggy en per scootmobiel over de stoepen in de Koepoortstraat, de Kerkstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat en Ooipoortstraat. Verbaasde omstanders kregen te horen dat het een onderzoek betrof van de wijkraad binnenstad Doesburg naar de begaanbaarheid van de stoepen. Het initiatief oogstte veel waardering van het publiek.


Het ervaringsonderzoek van de wijkraad naar de begaanbaarheid van de stoepen is een vervolg op eerdere initiatieven voor de verbetering van de veiligheid van de voetganger in de Doesburgse binnenstad en maakt deel uit van de wijkagenda die de raad heeft ingediend bij de gemeente. Zo besteedde de wijkraad in 2011 aandacht aan de handhaving van het fietsverbod op zaterdagen, dat resulteerde in nieuwe en duidelijker informatieborden. En op initiatief van de wijkraad heeft de gemeente Doesburg in de winter strooizoutbakken geplaatst om in tijden van gladheid de veiligheid van de voetganger te garanderen.


Op doordeweekse dagen is de stoep in Doesburg het domein van de voetganger en de straat het domein van auto’s, vrachtwagens, fietsers en motoren. Als voetganger waag je je dan niet graag op de straat, stelt de wijkraad. Zeker niet als je je in een kwetsbare positie bevindt. Doel van het onderzoek van de wijkraad was dan ook om knelpunten als obstakels of hobbeligheid te inventariseren die gebruikers van de stoep tegen kunnen komen. Het onderzoek is uitgevoerd door vrijwilligers en door leden van theatergroep Het Miekes, die lieten zien welke voordelen het nieuwe rollator pad heeft maar ook dat het niet altijd eenvoudig is om je weg over de stoep te vinden.


De wijkraad binnenstad Doesburg zal de uitkomsten van het onderzoek aan de gemeente presenteren en voorstellen doen voor verdere verbeteringen.

2 reacties

  1. W.v.D

    een tippppp… misschien minder puin van de ondernemers zoals reclame borden, stoelen, banken enz op de stoep plaatsen….of zeg ik weer eens wat verkeerd

  2. Hanny

    @ W.v.D. Nee hoor, niks verkeerd. Ben het helemaal met je eens. Zelfs als je wel goed mobiel bent moet je slalommen en soms zelfs over de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑