Onderzoek: Doesburger is qua vakantieprofiel ‘rustzoeker’

Doesburgers krijgen qua vakantie- en vrije tijd-profiel het predicaat ‘rustzoeker’. Dat blijkt uit onderzoek, waarin 7 leefstijlen worden benoemd.

Bijna 21 procent van de Doesburgers valt in de categorie ‘rustzoeker’. Deze doelgroep houdt recreatie graag letterlijk en figuurlijk dichtbij huis. ‘Lekker in Nederland blijven ze, het hoeft allemaal niet zo gek voor de rustzoekers’, meldt Leefstijlvinder.nl, die de leefstijlen heeft onderzocht en gedefinieerd.

Op de tweede en derde plaats zien we ‘plezierzoeker’ (15,6 procent) en ‘stijlzoeker’ (15,3 procent). Plezierzoekers willen vermaakt worden en zoeken feesten en attractieparken op. Stijlzoekers kiezen sneller voor een wellnesscenter, een sportwedstrijd en een mooi hotel om in te verblijven.

Doesburgers zijn het minst ‘avontuurzoeker’. Hebben relatief weinig met stedentrips, bijzondere locaties en concerten en musea.

Leefstijlvinder heeft in samenwerking met acht provincies zeven leefstijlen gedefinieerd. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.

 

1 reactie

 1. Robert Duis

  “Doesburger is qua vakantieprofiel “rustzoeker”……….
  …….. is om twee (2) redenen een relatief oninteressant statement:

  1) Slechts circa 20% is “rustzoeker” …… dus 80% behoort tot de zes (6)
  andere onderzochte soorten “vakantie-zoekers-typen”.

  2) Uit het landelijk onderzoek van => Leefstijlvinder.nl – blijkt dat in bijna
  alle Nederlandse Gemeenten de “rustzoeker” circa 20% van
  de bevolking uitmaakt, derhalve is de Doesburger een
  gewone Nederlander …….. en Wie had anders verwacht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑