Bezoekers van Hanzesteden zoals Doesburg moeten in 2025 40 procent meer besteden dan dat ze nu doen. Verder moet het aantal arbeidsplaatsen in de sectoren recreatie en toerisme met 15 procent toenemen. Voor het ambitieplan is 4,4 miljoen euro nodig.

Dat zijn enkele ambities en doelstellingen die de Hanzesteden, waar Doesburg ook onder valt, hebben bepaald. Naast bestedingsgroei en de toename van het aantal arbeidsplaatsen moet ook de trots van de inwoners op het feit dat ze in een Hanzestad wonen, toenemen.

Dit staat te lezen in ‘Perspectief Hanzesteden 2020-2025’, een rapport over de gezamenlijke realisatie van de ambities voor 2025.

Daarin staat naast de ambitiedoelstellingen ook te lezen dat er flinke investeringen nodig zijn om zowel aanbodontwikkeling als vraagontwikkeling te realiseren. Voor de doorontwikkeling van het aanbod is ruim een miljoen euro nodig.

En voor de vraagontwikkeling waarbij digitale marketing en doelgroepcampagnes worden uitgevoerd is bijna 2 miljoen euro nodig. Gezamenlijk met onderzoek, branding en projectmanagement komen de investeringen uit om 4,4 miljoen euro.

Het rapport meldt dat de negen Hanzesteden, waaronder Doesburg, de provincie Gelderland en Overijssel, NBTC Holland Marketing en het bedrijfsleven de intentie hebben uitgesproken om te investeren. Het rapport meldt niet hoeveel de gemeenten afzonderlijk moeten bijdragen om de uitgesproken ambities te financieren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.