Antjie Krog treedt zondag 1 februari op in de Doesburgse Gasthuiskerk. Antjie Krog is een van de meest belangwekkende dichters van Zuid Afrika. Het programma begint om 14.30 uur en is een productie van poëziekring DichterbijdeIJssel. Kaarten voor dit zeer bijzondere evenement zijn verkrijgbaar à 12,50 euro bij VVV Doesburg, 0313-479088; Email; info@vvvdoesburg.nl; of voor aanvang in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van haar monumentale nieuwe dichtbundel ‘Medeweten’ leest Antjie Krog met haar ongewone en onvergetelijke stem haar gedichten voor in het Afrikaans. Naast de Nederlandse vertaling is de bundel overigens ook het Afrikaan origineel opgenomen. Om die reden is het boek niet alleen tijdens de pauze en signeersessie te koop, maar ook al vanaf 14.00 uur, voorafgaand aan het programma.

 

Antjie Krog, wiens werk veelvuldig is bekroond, is in Nederland geen onbekende. Talrijke poëzieliefhebbers raakten door haar stem en haar eerdere optredens in de ban van haar veelomvattende, ontroerende en klankrijke poëzie. In haar voordrachten Krogt alle registers open. Haar stem is afwisselend fel, kwetsbaar, hoopvol en radeloos. Wie een voordracht van Antjie Krog meemaakt wil niet alleen haar gedichten, maar ook haar stem meenemen naar huis!

 

Het optreden van Antjie Krog in Doesburg is een unieke gelegenheid om met Krogt en haar werk kennis te maken, of om een eerdere kennismaking voort te zetten. Na afloop worden Zuid-Afrikaanse hapjes aangeboden en is er gelegenheid om met de dichter een glaasje te drinken.