Ontwerp uitbreiding skatebaan bij jongerencentrum 0313

Dit is ‘m. Het ontwerp van de nieuwe skatebaan bij jongerencentrum 0313 in Doesburg. Het ontwerp is gemaakt door de skatende jongeren zelf en onlangs bij het stadsbestuur ingediend.


De gemeente Doesburg heeft het idee van jongeren gehonoreerd en het bedrijf Burnside de opdracht gegeven de nieuwe elementen van de skatebaan te maken. Daarbij is een bedrag gemoeid van 23.250 euro.


Wethouder Willem Bouman laat aan DoesburgDirect.nl weten dat de uitbreiding van de skatebaan gerealiseerd wordt met inzet van de middelen van het Kleine Stedenbeleid. ‘Met die middelen zijn diverse speelplekken in de wijken gerenoveerd of nieuw gerealiseerd, en kunnen we ook aan deze wens van een groep jongeren tegemoet komen’.


De jongeren hebben in eerste instantie zelf een ontwerp gemaakt, waarop diverse bedrijven hun offerte met tekening hebben gebaseerd. De baan, die in 2007 werd aangelegd, is erg populair onder jongeren. Vooral de combinatie met jeugdcentrum 0313 speelt daarbij een belangrijke rol.

13 reacties

 1. Casper Bakker

  Heel apart dat hier op dit moment weer geld naartoe moet. Door de bezuinigingen moeten er op heel veel zaken bezuinigd worden en vervolgens gaat er weer geld naar de uitbreiding van de skatebaan, een vreemde keuze.

  Niet dat ik vind dat ze geen skatebaan hoeven bij 0313, maar omdat er volgens mij op dit moment een erg goede en nieuwe skatebaan is. Dan is dit niet het moment om daar voor 20k+ aan te gaan lopen verbouwen.

 2. Cilla

  Ik ben het met Casper eens. Wat is er mis met de huidige skatebaan? Vooral omdat dit leuke grapje wel even meer dan 20.000 euro kost. Dan kunnen ze dat toch beter ergens anders insteken?

 3. Marleen Cornelissen

  Volgens mij is het in dit geval zo dat het geld voor speelplekken bedoeld is. Als het daar niet aan uit wordt gegeven, komt het geld er ook niet (vanuit de provincie). Dus dan kun je er maar beter gebruik van maken toch?

 4. R.Schrader

  Beste Marleen,

  Waarom dan dit geld niet uitgeven in het Molenveld daar wordt op dit moment de speelplek van de kids ter plekke van de bouw van de nieuwe appartementen v Barkelaan alleen maar kleiner. En staan de faciliteiten in schril contrast met die van 0313.
  Je kunt toch niet verwachten dat die kinderen (6-12jaar) 2km over drukke wegen gaan lopen of fietsen om bij het 0313 “paradijs” te komen.

  En als het geld dan toch moet worden uitgegeven dan denk ik dat deze kinderen eerst aan de beurt zijn. Of denk eens aan de Ooi want daar is ook niet veel te beleven voor kinderen.

  Groet Richard

 5. MVE

  Ik ben het wel met Richard eens. Er ligt een mooie baan bij 0313 en als de jongeren daar wat bij willen hebben, laat ze dan ook maar zelf de fondsen daarvoor gaan werven. Die ruim 20k Euro’s wordt nu wel aan een, naar mijn mening, relatief kleine groep jongeren besteed, terwijl er in andere wijken nog veel meer kinderen op een leuke speelplek wachten. Jammer, gemiste kans.

 6. Yvonne.Irving PvdA Doesburg

  Inderdaad het is zo als Marleen zegt. Er wordt geld apart gehouden voor speelplekken. In Doesburg is er al veel gebeurd op dat gebied. De wijk NRD Molenveld komt aan de beurt zodra ze daar klaar zijn. Op de plek waar de Bongerd stond komt een prachtige speelplek. De buurt wordt met de inrichting ervan er bij betrokken door de wijkraad. Maar als buurtkinderen ideeen hebben kunnen ze dat ook alvast laten weten. De PvdA heeft al gevraagd om een trapveld omdat die vraag door jongens was gesteld. Willen de kinderen een skate atribuut dan zou dat misschien best kunnen. Er skaten op de skatebaan bij 0313 veel jongeren uit Doesburg er wordt goed gebruik van gemaakt hij wordt uitgebreid om hem aantrekkelijk te houden.
  Dus kinderen van Nrd Molenveld laat via je ouders weten hoe je het wil hebben in de buurt en breng dat over op de wijkraad die het weer naar de gemeente doorgeeft. Zo heb jezelf invloed op je speeltoestellen in de wijk.
  Succes!

 7. Hanny

  Eeen speelterrein op het terrein waar de bongerd stond kan niet want daar bouwen ze nu een flat voor 55+.
  Het zal dan op hetzelfde terreintje moeten komen waar nu ook het speeltuintje was.
  En dan maar hopen dat de wat oudere bewoners van de flat niet gaan klagen over overlast van spelende kinderen.

 8. Luuk van Ophuizen

  Beste mensen,

  Ten eerste mogen we allemaal trots zijn dat Doesburg een uitgebreide skatebaan krijgt. Wanneer je kijkt naar het aantal kinderen, jongeren, skaters etc. die nu al van de skatebaan gebruik maken is een uitbereiding zeer gewenst.
  Wanneer je met het het oog van een skater naar de huidige baan kijkt kloppen er gewoon een paar dingen niet.
  De afstand tussen de obstakels is te klein en de ruimte wordt niet optimaal benut.
  Door ons eigengemaakte ontwerp worden de nieuwe objecten op de baan ingepast. Op deze manier wordt de ruimte een stuk functioneler ingevuld.

  Wij begrijpen ook dat er mensen zijn die liever het geld naar een andere plek zien gaan, maar dit besluit is niet over één nacht ijs gegaan. We hebben in samenwerking met de gemeete al verschillende offertes vergeleken om uiteindelijk tot dit ontwerp te komen(echter is dit niet het nieuwste ontwerp).

  Kortom: Deze uitbereiding van de baan heeft zeker een meerwaarde voor zowel het jongerencentrum zelf als voor de gehele jeugd in Doesburg.

  Groeten Luuk van Ophuizen

  Ps. Binnenkort komen de Doesburgsche skaters ook met een youtube-fimpje waarin we laten zien wat ons het dagelijks leven bezig houdt.

 9. Marleen Cornelissen

  Beste Richard,

  Ik bedoel ik niet zozeer dat het geld precies op die plek besteed moet worden, maar wel dat het voor speelplaatsen is en niet voor andere zaken. Ik heb helemaal geen zicht op de status van speelplekken in Doesburg. Die tijd ben ik al lang voorbij :). Dus weet niet of er elders meer behoefte is aan een speelplek. Ik ga er vanuit dat de politiek daar kijk op heeft.
  Ik kan me wel goed voorstellen dat mensen niet begrijpen waarom het geld juist naar deze plek moeten. Voor buitenstaanders lijkt het alsof de jeugd in en bij 0313 niet te klagen heeft. Dus wat dat betreft valt er zeker nog wat aan de beeldvorming te doen.
  Ook kan ik me de frustratie die er inmiddels volop is bij bewoners van het N. Molenveld goed voorstellen. Voor hen hoop ik dat ze snel ‘uit de shit’ zijn. En dat ook daar mooie speelplaatsen worden gecreëerd voor de kinderen.

 10. appie vd beek

  We spreken hier over ge-oormerkt geld.
  Voor speelplekken kan een gedeelte gehaald worden uit de pot Klein Steden Beleid.Een ander gedeelte is gewoon begroot.
  Bij de bongerd wordt de huidige speelplek gepimpd . De speelplek aan de vierackerlaan wordt ook opgeknapt. Vorig jaar is er op verzoek van een aantal buurtkinderen reeds een enquete gehouden in de wijk en daarna is de gemeente samen met deze kinderen rond geweest om hun te vragen wat hun wensen waren.
  Dit heeft ook al voor wat beroering gezorgd toen de kinderen in debat moesten op een avond in het Ijsselzicht met een aantal buurtnbewoners van de hoek Loddero/v.brakellaan. De kinderen wilden een speelplek op die hoek en de buurt aldaar was erop tegen.Wordt vervolgd. Dus zodra het allemaal klaar is worden ook in het Noordelijk molenveld speeltuinen aangepakt. Op de ooi zijn pas geleden allemaal nieuwe speelplekken gecreeërd tot ieders tevredenheid.
  De jongens (skaters ) die nu deze baan hebben gevraagd zijn een groep fanatiekelingen en verzot op skaten. Dus top zoals die jongens dit hebben opgepakt.Ik ben het met Luuk eens dat het een aanwinst is voor de stad.

 11. R.Schrader

  Als er zowel geld beschikbaar is voor 0313 als voor de andere speelplaatsen dan is er natuurlijk geen enkel bezwaar om de skatebaan uit te breiden.
  Wat betreft de speelplaats ter hoogte van de Bongerd, daar was vroeger voor de kinderen uitgebreid de ruimte om te voetballen bomen te klimmen en dergelijke. Als ik dan nu het formaat van de bouw zie en me daar ook nog een “tuin/afzetting omheen voorstel dan deel ik Hanny`s mening dat hier wel eens bitter weinig voor de jeugd over kan blijven. Maar we hopen dan maar het beste.

 12. NEVILLE

  DOESBURG SKATEBAAN WORD HARD!

 13. Casper Bakker

  Wat goed om alle inhoudelijke reacties te zien. Mijn reactie was duidelijk gebaseerd op te weinig informatie. Dat het geld aan speeltuinen besteed moest worden werd mij niet duidelijk uit het artikel. Als het geld er bij de provincie op ligt te wachten, laten we het dan vooral ook uitgeven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑