Op zaterdag 16 april organiseert De Hessegracht een open dag. Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen in deze nieuwe kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen. De Hessengracht is sinds januari 2010 open.


In dit woonproject zijn in vier woningen 24 bewoners gehuisvest. Zij worden op basis van individuele zorgbehoefte begeleid en verzorgd in een huiselijke omgeving met dagelijkse activiteiten. Iedere woning heeft een eigen huiskamer met aansluitend een leefkeuken en zes zit-slaapkamers.


Dit project is in deze tijd uniek te noemen door de duurzaamheid en energiezuinige bouw, er is zoveel mogelijk met milieuvriendelijke materialen gewerkt en er is veel licht in het gebouw aanwezig dat een ruimtelijk effect geeft en een zonnig karakter uitstraalt. Zo laat de organisatie weten.


Inmiddels hebben bewoners, verzorgenden en vrijwilligers hun draai gevonden en willen zij graag aan iedereen laten zien wie zij zijn en wat ze doen. Gelegen op een schitterende locatie binnen de oude vestingstad zijn belangstellenden tussen 11.00 en 16.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen.


Speciale aandacht is er op die dag voor hen die geïnteresseerd zijn in het vrijwilligerswerk en zich willen oriënteren op een van de vele uiteenlopende taken die vrijwilligers uitoefenen in deze bijzondere vorm van ouderenzorg.


Naast informatie over het wonen en werken in De Hessegracht zullen ook andere organisaties zoals de Plusbus en Attent Zorg Thuis die dag ook aanwezig om zich te presenteren.