Het aantal verkochte woningen in de gemeente Doesburg is het eerste kwartaal van dit jaar afgenomen ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. In de eerste drie maanden werden er volgens cijfers van de NVM dertien woningen in Doesburg verkocht.


In de laatste drie maanden van vorig jaar waren dat er nog achttien. Dat meldt makelaar Kees Beltman van Best Living NVM Makelaars uit Eerbeek. De daling van het aantal verkochte woningen in Doesburg betekent een afname van 28 procent.


In vergelijking met omliggende gemeenten is de afname in Doesburg fors hoger. In Rheden nam de verkoop af met 14 procent en in Brummen met 10 procent.


Beltman meldt verder, zonder specifiek gemeenten te noemen, dat de vraag naar huurwoningen onverminderd hoog blijft. Hij voegt er aan toe dat een leegstandswetvergunning zo is aangevraagd.


De NVM heeft vandaag naar buiten gebracht dat het aantal via NVM-makelaars verkochte woningen 14,3 procent minder is dat het laatste kwartaal van 2010. De makelaarsorganisatie voegt eraan toe dat het eerste kwartaal van een jaar bijna altijd lager scoort. Maar normaal gesproken is dat 7,7 procent. Doesburg wijkt dus flink met een afname van 28 procent flink af ten opzicht van het landelijk gemiddelde.