Dankzij vrijwilligers is de eerste open dag van De Schilderschool in Doesburg een groot succes geworden. Zaterdag 17 maart bezochten belangstellende vanuit Zutphen tot Wageningen De Schilderschool.


Tijdens de open dag was er een expositie en werden er werken van cursisten geveild. De veilingmeester wist het publiek te boeien en ruim 35 werkstukken gingen onder de hamer. Ook was er veel belangstelling voor proeflessen, de schildervakantie in Spanje eind mei en de schilderretraites. Clown Pet maakte het geheel tot een feest.


Het nieuw geopende atelier van grafisch kunstenaar André Bikker ontving veel waardering voor het noorderlicht en de originele bouw. Drie berkenbomen steunen de zeven meter lange balken en maken het tot een eenheid met de tuin.


Na de open dag is er nog ruimte voor deelnemers in alle activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.schilderschool.info. André Bikker benadrukt dat het succes van de dag is te danken aan alle vrijwilligers zonder die inzet kan De Schilderschool niet bestaan.


foto: Ozua van Zijtveld, De Schilderschool