Sportclub Doesburg doet mee aan het projec ‘Minipulpillen spelen welpenvoetbal’. Afgelopen zaterdag 17 maart was de aftrap. Het project is voor de vier-, vijf-, en zesjarigen. Het is een intiatief van de KNVB en ING. ING is hoofdsponsor van de KNVB.


Hans Maatman,projectmedewerker van district Oost, vertelde in Doesburg wat het project inhoudt en hoe te ondersteunen.
De KNVB en ING zullen de trainers de komende tijd extra aandacht geven door een programma voor de mini’s te faciliteren.
Met een speciaal materialenpakket wordt er mee aan de slag gegaan. Hierbij ontdekken de kinderen al op jonge leeftijd het voetbal.


Met de speloefeningen en specifieke trainingsmaterialen krijgen de mini pupillen een hartelijk welkom op voetbal. Het voetbalveld wordt een speeltuin waarin voetballen centraal staat.
Deze ondersteuning bestaat uit begeleiding van een aantal bijeenkomsten door Hans Maatman en een mooi materialenpakket.


Binnen deze ondersteuning is er niet alleen aandacht voor de voetbaltechnische inhoud van deze jongste categorie, maar ook voor de organisatie van de activiteiten,
de omvang van alle betrokkenen (kinderen, ouders,  kaderleden, vereniging) en de rol van de ouders / begeleiders. Tevens is er een boek en een DVD ontwikkeld “allemaal uitblinkers voor Mini-pupillen” die het najaar uitkomt.


Momenteel nemen er ruim 20 jongens en meisjes deel aan het welpenvoetbal. Het welpenvoetbal is voor vier-, vijf-, en zesjarigen. Elke zaterdagochtend trainen de min’s van 11.00 tot 12.00 uur op sportpark Doesburg. De trainingen worden verzorgd door Marcel Neervoort en Marijn Luiten. Kinderen die mee willen trainen, kunnen zich melden bij Jos Otten (jos.otten@live.nl).