Het Kunstlab Doesburg opent haar deuren op 12 en 13 september van 12.00 uur tot 17.00 uur.  Deze dagen zijn er gratis activiteiten voor kinderen. Kinderen kunnen een boeketje mandalabloemen maken of een kabouterhuisje. Voor volwassenen zijn er boeiende demonstraties.

 

Ook kunnen bezoekers tijdens deze dagen kennismaken met het nieuwe cursusaanbod voor het najaar. Het Kunstlab biedt dit jaar vernieuwende cursussen aan die bij deze tijd horen. Ze spelen in op de noden die er zijn: ontspanning, educatie, begeleiding, experimenteren, jezelf ontdekken via creativiteit. Door begeleiding in groepen aan te bieden op een creatieve manier, is dit ook voor iedereen betaalbaar en blijft het bovendien leuk!

 

Met de cursus voor volwassenen ‘Teken je verhaal’ wil het Kunstlab in tien weken lang herinneringen en ervaringen die ons maken tot wie we zijn, uitdrukken in beelden. Na tien weken wordt er een expositie gehouden die aan alle bezoekers toont dat mensen meer zijn dan wat we zien. Met deze cursus wil het Kunstlab de boodschap om weer meer betrokken te worden overbrengen.

 

Schilderen als ontspanning geeft je even rust in deze hectische tijd en geeft je ook tips om zelf rust te creëren wanneer het even nodig is. Daarnaast kan men steeds terecht voor tekenen en schilderen voor gevorderden.

 

Voor kinderen wordt er gestart met een kinderatelier waarbij er ook onze cultuur wordt uitgebeeld en op zoek gaan naar kinderen in andere landen die dat ook willen doen, zo leren we van elkaar. Verder kunnen kinderen creatief aan de slag met kleding, met techniek in de techniekclub en wordt er  creatieve begeleiding voor hoogbegaafden en kinderen met dyslexie aangeboden.

 

Belangstellenden kunnen tijdens de open dagen een kopje koffie of thee drinken in het Kunstlab. Info en aanmelden voor cursussen:kunstlabdoesburg@gmail.com

kunstlab pr foto