Het nieuwe concertseizoen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) staat voor de deur. Hoogtepunten in het komende programma zijn de uitvoering van de Matthäus Passion op 13 maart 2016 in de Grote of Martinikerk in Doesburg en de wereldpremière van werk van de Franse componist Pierre Villette ((1926-1998) op 1 november.

 

De muziek van Villette behoort tot het Franse muzikale erfgoed zoals die van Fauré, Debussy, Poulenc en Messiaen.

 

Het seizoen wordt geopend op 20 september in de Grote of Martinikerk met een Bach programma. Een intiem concert rond het Freytag kabinet-orgel aangevuld met traverso en sopraan met onder andere de cantate ‘Ich habe genug’. De uitvoerende musici zijn Stephanie True sopraan, Roberto Bando traverso en Tymen Jan Bronda orgel.

 

Stephanie True kwam na haar studie aan de York University (Toronto, Canada) in 2004 naar Nederland om haar studie voort te zetten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze trad op in Europa en Amerika en zong in opera’s, oratoria, festivals en gaf solo recitals.

 

Roberto Bando studeerde in Mexico aan de Muziekfaculteit van de Nationale Universiteit en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Nederland en aan het Conservatorium Amsterdam.

 

Hij trad op met ensembles als de Académie Mozart Européenne, het Czech Baroque Ensemble, leden van de Händel & Haydn Society-Boston en Camerata Giardino Musicale.

 

Tymen Jan Bronda studeerde aan het Conservatorium Groningen en voltooide zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2001 is hij cantor-organist van de Lutherse Gemeente te Groningen. In 2006 richtte Tymen Jan het Luthers Bach Ensemble op, dat gespecialiseerd is in de barokke uitvoeringspraktijk. Met het LBE voerde hij o.a. de Matthäus Passion en de Hohe Messe van Bach uit. Op 13 maart 2016 dirigeert hij de Matthäus Passion in de Doesburgse Martinikerk.

 

Het concert op 20 september begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang kost 12,50 euro, voor 65-plus is dit 11,50 euro. Donateurs van StiDoMu betalen 10,50 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Schermafbeelding 2015-09-10 om 20.34.44