Openlucht Fotograficamarkt Doesburg 2013 op 18 augustus

Op zondag 18 augustus vindt de negentiende editie van de Openlucht Fotograficamarkt in Doesburg plaats. Plaats van handeling is het monumentale centrum van de stad. Vele tientallen vaak internationale fotofanaten bieden er hun handelswaar aan het veelal fotomaffe publiek aan.

 

In de vroege ochtend van 18 augustus richten de standhouders hun marktkraam in. Honderden, zo niet duizenden, lenzen, body’s en andere materialen rondom fotografie worden tentoongespreid. De fotomarkt begint om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang om de Openlucht Fotograficamarkt te bezoeken is gratis.

 

Grote man achter de Fotograficamarkt is de bekende Doesburgse fotograaf Roel Fokken. Fokken startte in 1995 naar voorbeeld van het Franse Biévres de eerste openlucht fotograficamarkt in Doesburg. Inmiddels heeft de Openlucht Fotograficamarkt een prominente plek op de internationale jaarkalender gekregen.

 

Met Binnenste Buiten en de Hanzefeesten behoort de Openlucht Fotograficamarkt tot de grootste publiektrekkers van de binnenstad van Doesburg.

Fotograficamarkt Doesburg

 

1 reactie

  1. Wil van Dooren

    ik hoop dat hier wel meer kraampjes staan dan op de doesburgse binnenste buiten, want daar waren wel heel veel open plekken, en hoe dat komt??? misschien te dure staanplaatsen (ik gok maar wat doesburg kennende))voor de mensen die hun spulletjes willen aanbieden en daar al niet veel voor vragen..ik denk in idergeval niet dat het met de winkels te maken heeft want de meeste die er ooit stonden waren niet allemaal uit de binnen stad, en die er altijd stonden zag ik niet meer al een paar jaar niet….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑