De Buurtacademie in Doesburg meldt diverse vacatures. Het gaat om vrijwilligerswerk. Zo is er een vacature in De Wereldwinkel en is het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg op zoek naar een fotograaf. Een overzicht.

 

Bij de Buurtacademie komen regelmatig aanvragen binnen van organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers om mee te helpen bij activiteiten of om individuele personen te begeleiden.

 

De Wereldwinkel is een winkel voor eerlijke handel (fair trade). De deuren staan open voor iedereen die op zoek is naar Food of Non – Food artikelen. Bijvoorbeeld: heerlijke koffie en thee, noten, glaswerk of kettingen etc.

Verkoopmedewerker (ster)

We zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijkheid op MBO 2 niveau. Verder heb je affiniteit voor andere culturen en ben je een teamplayer. Je kunt zelfstandig werken, kassawerkzaamheden verrichten, winkel netjes bijhouden. Overleg en ondersteuning naar behoefte. Inlichtingen: Gerti Bregulla, vrijwilligersvacaturebank@buurtacademiedoesburg.nl

 

Het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg is de archiefdienst voor de gemeenten Doesburg, Duiven, Rijnwaarden, Zevenaar en Westervoort.

ICT/fotograaf

Scannen van foto’s en deze eventueel bewerken/ ordenen

Foto’s maken van archiefstukken/ foto’s bewerken en toegankelijk maken

Foto’s maken van gebouwen etc. in Doesburg en omgeving

Inlichtingen: Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg, Dhr. A.G.B. Koster, sald@freeler.nl

 

De Nébia Foundation richt zich dmv. kleinschalige projecten op de ontwikkeling van (jonge) mensen in Gambia.

Projectmedewerker (ster)

Voor dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen in Gambia. Voornamelijk gaat het om het inzamelen hier in Nederland van bruikbare tweedehands meubels, schoenen, kleding etc., zodat in Gambia met deze spullen een winkel gestart kan worden.

Inlichtingen: Organisator Trudy Wissink, Nébia Foundation, 026 4950687,g.wissink20@upcmail.nl

 

Maatje

Persoonlijk contact aangaan met een ouder persoon. Met aandacht voor dingen die hem/haar bezighouden. Het bieden van steun, plezier en afleiding. Een wandeling maken of een andere activiteit.

Inlichtingen: Gerti Bregulla, vrijwilligersvacaturebank@buurtacademiedoesburg.nl

 

 

Aanmelding van andere vacatures of als vrijwilliger kan bij de Buurtacademie Doesburg, De Linie 4, 0313 – 71 24 00, (ma t/m do), coordinator@buurtacademiedoesburg.nl. Voor een persoonlijk contact kunt u vragen naar coördinator Guido Wasterval.