De Doesburgse dichtclub DichterbijdeIJssel houdt op zondag 3 september Poëzievoordrachten op de trappen van de IJsselkade, niet ver van Stadshotel Doesburg. De voordrachten zijn van 11.00 tot 12.00 uur.

Dit poëzie-uur is één uit een serie van negen poëzievoordrachten en maakt deel uit van het activiteitenprogramma IJsselbiënnale en Dichter op de IJssel.

Deelnemers aan de poëzievoordrachten zijn:

Anna Wiersma, was stadsdichter van Zutphen 2015-2017;

Monica Boschman, was regiodichter van de Noordelijke Maasvallei 2012-2014;

Saskia van Leendert, dichter te Nijmegen;

Gerard Akse als een van de genomineerden van de wedstrijd;

Peter Brouwer, dichter en schrijver;

Jan Vijn, stadsdichter van Doesburg.

Improvisaties op viool bij de poëzie zijn van Tessa Zoutendijk, die als altijd vol enthousiasme en bezieling speelt.

Voor het IJsselbiënnale-poëzieproject is een speciale poëziebundel ‘Dichter op de IJssel 2017’ uitgegeven. Een bundel met negenentwintig gedichten, geïnspireerd op de IJssel en het omliggende landschap. Onder meer van dichters die voor de poëzie-wedstrijd een gedicht inzonden.

De bundel is geïllustreerd met afbeeldingen van de IJsselbiënnale-kunstwerken. Verkrijgbaar tijdens de poëzievoordrachten en bij verschillende boekhandels in de regio. Het handzame boekje kost 10 euro, dat is inclusief flyer voor de route.

Vanaf de kade is op de pier het IJsselbiënnale kunstobject van Benjamin Bergmann te zien. Iets verder, bij de sluis tussen Oude IJssel en IJssel, het kunstwerk van Marieke de Jong.

De toegang voor dit poëzie-uur is gratis. Bij slecht weer vinden de poëzievoordrachten plaats binnen bij Stadshotel Doesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.