Zomeravond orgelconcert: Stephan van de Wijgert op 31 augustus

Stephan van de Wijgert bespeelt donderdag 31 augustus in het kader van de zomeravond orgelconcerten het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Hij voert werken uit van Schubert, Liszt en Mozart.

Stephan van de Wijgert studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1998 deed hij het examen Docerend Musicus en in 2001 behaalde hij het Tweede fase diploma. Hij volgde verscheidene masterclasses en was prijswinnaar op het Sweelinck-concours in 2007.

Vanaf 2008 is hij als organist verbonden aan de kerk De Duif gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam. In opdracht van Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van De Duif, werd het Smits-orgel uit 1862/1880 geheel gerestaureerd.

Stephan van de Wijgert werd vervolgens aangesteld als vaste organist met als voornaamste taken: het organiseren van bespelingen bij verscheidene evenementen, in het bijzonder de serie “Zondagmiddag-Orgelconcerten in de Duif” die jaarlijks zo’n 25 concerten omvat.

Sinds januari 2016 is Stephan artistiek leider van de stichting Berne Abdijconcerten.

Donderdagavond 31 augustus in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur. Toegang 10 euro en voor donateurs van StiDoMu 8 euro, tot 18 jaar vrij toegang. Het concert duurt ongeveer een uur. Voor en na het concert is er gelegenheid voor een kopje koffie, thee of een glas wijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑