Opera Gelderland-Oost (OGO) geeft op zondag 24 april een matineevoorstelling in de Gasthuiskerk in Doesburg onder de naam Opera aan de IJssel. Het optreden begint om 14.00 uur. Een entreekaart kost 15 euro.

Koor en solisten zingen en spelen operamelodieën van beroemde componisten als Gluck, Purcell, Verdi en Bizet. Op het programma staan klassiekers uit onder meer Orphée et Euridice, I Puritani, Carmen en de Parelvissers.

Gastsoliste is de sopraan Manuela Fraikin. Zij woont in Duitsland, maar haar roots liggen in Rotterdam. Op zestienjarige leeftijd won Fraikin Classical Idol. Daarna studeerde ze operazang aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf en later aan de Hochschule für Musik und Theater in Leipzig. Fraikin was onder meer al te horen als Hannah Glawart in Die lustige Witwe en La Cugina in Madame Butterfly. In Doesburg zingt zij onder andere solo’s uit L’Elisir d’amore van Donizetti en Carmen van Bizet.

Het concert wordt concertante uitgevoerd, dat wil zeggen zonder regie en decor. Koor en solisten staan onder leiding van dirigent Frank Litjens. De vaste pianiste Floor Lanz zorgt voor de muzikale begeleiding.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.