Op zaterdag 23 april onthult burgemeester Van der Meijs van Doesburg om 11.00 uur het vierde muurgedicht in een reeks van muurgedichten in het kader van 777 jaar stadsrechten voor Doesburg. De onthulling vindt plaats aan de Bergstraat nummer 46 in Doesburg.

Het gaat dit keer om een eeuwenoud Chinees muurgedicht van de beroemde dichter Bai Yu Yi (772 – 846), Het gedicht handelt over een muziekinstrument, de citer. Voor wie het Chinees niet voldoende beheerst is er een vertaling aanwezig.

De onthulling door de burgemeester gebeurt in Chinese sfeer. Het gedicht wordt toegelicht door Jan Baggerman die ook de Xiao, de Chinese fluit bespeelt. Afke Kerkhoven vertelt over de calligrafie. De bijeenkomst wordt afgesloten met Chinese hapjes.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.