De groep van verkeersregelaars in Doesburg is dringend op zoek naar versterking. Verjonging en uitbreiding van de groep is noodzakelijk, laten Hans Snijders en Bartho Engelsman weten.

‘Doordat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op de verkeersregelaars is verjonging en uitbreiding van de groep noodzakelijk. Het streven is om binnen onze eigen stad een sterke groep mensen paraat te hebben onder het motto “Samen maken we Doesburg, zodat we er van blijven houden”’, laten Snijders en Engelsman in een brandbrief weten.

‘De Cityrun in mei en de Halfvastenoptocht Angerlo staan inmiddels al als nieuwe evenementen in de agenda en in de loop van het jaar zullen er binnen Doesburg ongetwijfeld nog meer initiatieven ontstaan die om inzet vragen’.

Doorstroming van verkeer
Doesburg is een stad waar veel evenementen en andere activiteiten worden georganiseerd. De doorstroming van het verkeer, maar bovenal de veiligheid van deelnemers, bezoekers en weggebruikers is daarbij vaak een belangrijk item waardoor er verkeersregelaars moeten worden ingezet. Gelukkig zijn er in Doesburg vrijwilligers die zich een of meerdere malen per jaar willen inzetten als evenementen verkeersregelaar.

De groep verkeersregelaars Doesburg bestaat uit ruim 40 personen die in wisselende aantallen en samenstelling ‘de weg op gaan’ om daarmee de organisatie van het evenement te ondersteunen.

In december 2016 werd de inzet van deze mensen beloond met de toekenning van de “Hens van der Wal-vrijwilligersprijs”, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of groep personen die zich als vrijwilliger(s) bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

E-learning
Op dit moment zijn de verkeersregelaars weer gestart met de jaarlijkse e-learning die zij moet volgen om te worden aangesteld als verkeersregelaar tijdens evenementen in de gemeente Doesburg. Vaak onzichtbaar voor het grote publiek, maar onmisbaar voor de organisatie leveren zij hun bijdrage.

Of het nu gaat om de Avond Wandel 4-daagse, de 4 mei herdenking, Sinterklaasintocht, scootmobieltocht, midwinterhoorn wandeling, Kade- en Hanzefeesten, de motorrun voor gehandicapten enzovoort, altijd zijn ze present.

Gedurende het jaar wordt er telkens weer een beroep gedaan op deze groep vrijwilligers om zo een evenement soepel te laten verlopen en wij dat zal ook de komende jaren zo blijven.

Vergunningverlening in gevaar
Het is daarom noodzaak om op sterkte te blijven, in aantal maar ook in leeftijd, want de vergunningverlening van een evenement kan in gevaar komen als er geen verkeersregelaars beschikbaar zijn. Een organisator kan dan gedwongen zijn om van een commercieel bedrijf mensen in te huren.

Daarom is de groep ‘Verkeersregelaars Doesburg’ op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor de gemeenschap, die een paar keer per jaar als verkeersregelaar een aantal uurtjes een bijdrage willen leveren aan een stukje leefbaarheid wat onze stad zo bijzonder maakt.

Bent u iemand die interesse heeft om verkeersregelaar te worden of kent u mensen in uw omgeving die de groep willen komen versterken, laat het dan op korte termijn weten via een mailtje aan info@verkeersregelaar-doesburg.nl . De coördinatoren van de groep verkeersregelaars Doesburg nemen dan graag contact op voor een informatief gesprek.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.