10 Maart is het weer Nationale opschoondag. Ook in Doesburg zijn weer activiteiten die in het teken staan van het opschonen van de leefomgeving. Voor zover bekend organiseren de wijkraden Beinum en Binnenstad een activiteit om gezamenlijk zwerfvuil op te ruimen.


Wijkraad Beinum laat weten dat om omstreeks 09.45 uur de koffie klaar staat op Basisschool De Wetelaar. Om 10.00 uur vertrekken de deelnemers de wijk in op jacht naar zwerfvuil. Rond 12.00 uur wordt de opschoonactie beëindigd met erwtensoep en een broodje knakworst.


Wijkraad Binnenstad start om 09.30 uur bij de school Horizon Stad in het park met koffie om vervolgens de zwemvuiljacht te beginnen. De opschoonactie in het centrum duurt tot ongeveer 12.30 uur waarna er een hapje en drankje is voor de deelnemers.


De Wijkraad Noordelijk Molenveld start op 10.00 uur in De Bongerd. De geschatte eindtijd in deze wijk is 12.00 uur. Voorzitter Jelle Koning van Wijkraad Beinum merkt op dat het ook mogelijk is om buiten deze georganiseerde activiteit zelf met bijvoorbeeld buren de eigen straat of een speelveldje op te ruimen. ‘Ook dan kunt u gewoon de benodigde materialen in De Wetelaar afhalen’, aldus Koning op de wijkblog.