Wijkraad Binnenstad Doesburg doet mee tijdens de Nationale Opschoondag op zaterdag 29 maart. De wijkraad nodigt bewoners van de binnenstad uit om die dag van 10.00 uur tot 12.00 uur mee te helpen zwerfafval in de binnenstad te verzamelen. Aansluitend gaan schoolkinderen uit de binnenstad het gesorteerde afval omtoveren tot een heus kunstwerk. Dit gebeurt onder begeleiding van Erma van Kruijssen, van het Kunstlab Doesburg en fotografe Tamara Verheij.

 

photo-161Teja Peters, voorzitter van de wijkraad, legt uit hoe het idee tot stand is gekomen: “zwerfafval is een van de grootste ergernissen van bewoners. Jaarlijks ‘produceren’ we met z’n allen zo’n 100.000 ton zwerfafval in Nederland. Dit jaar willen we op een leuke en creatieve manier nog zichtbaarder maken wat er allemaal zomaar op straat wordt gegooid dat nog best (her)gebruikt kan worden. Dat doen we door het verzamelde afval als kunst neer te zetten. En het kunstwerk, als het klaar is, op een opvallende plek te exposeren”.

 

Basisschool Horizon Stad, Meipoortwal 1, is het verzamelpunt waaruit om 10.00 uur wordt gestart met afval verzamelen. Daar is ook het nodige gereedschap aanwezig als afvalzakken, handschoenen, prikkers en voor de veiligheid en herkenbaarheid felgekleurde hesjes. Na afloop is er op het verzamelpunt gelegenheid nog na te praten. Vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur gaan de kinderen er hun kunstwerk maken.

 

Meedoen aan deze feestelijke Opschoondag?  Meld dat dan vóór 22 maart bij info@wrbinnenstaddeosburg.nl. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig  in verband met het bestellen van de benodigde materialen.