Opvallend: De Waag krijgt biertap in vorm van weegschaal

Stadsbierhuys De Waag in Doesburg heeft een nieuwe eyecatcher in de zaak. De biertap is vervangen en heeft sinds deze week de vorm van een weegschaal. Ook is het horecabedrijf overgestapt van bierbrouwer.

De tap is gemaakt van koper en heeft de vorm van een weegschaal. Hij is bijna tweeënhalve meter breed en telt maar liefst 12 bierkranen, 4 meer dan de vorige. Door de donkere kleur van de 95 kilogram wegende tap past het in de sfeer van het interieur.

‘We zijn overgestapt van bierbrouwer Warsteiner naar bierbrouwer Veltins en dan heb je andere tapzuilen nodig. Ik kwam in gesprek met een Duitse ontwerper uit Emmerich, die een ontwerp heeft gemaakt. Het is zijn eerste biertap met 12 kranen’, aldus Roy Kappert van De Waag.

De afgelopen dagen is de ‘weegschaaltap’ geïnstalleerd. Ook de kelder is vanwege de vustenkoeling aangepast. Kappert: ‘Ik ben trots op deze nieuwe tap. Het geeft nog meer mogelijkheden met bieren op de tap en ik ben benieuwd wat de gasten er van vinden’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Mooi zo, past goed bij de Waag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑