Organisatie Kerstmarkt Doesburg: ‘beste editie ooit’

De kerstmarkt in Doesburg afgelopen zaterdag gaat volgens de organisatie de boeken in als de beste ooit. De organisatie noteert ruim 10.000 bezoekers.

Dat laat Sylvia Willems namens de organisatie weten. ‘Het was met zeker 10.000 bezoekers en zeer tevreden ondernemers de beste kerstmarkt in Doesburg tot nu toe’.

‘De poffertjeskraam was twee uur voor sluiting zelfs uitverkocht en de frietkraam was door zijn patat heen. En de palingroker was óók door al zijn paling heen. De organisatie is zeer tevreden’, aldus Willems.

Het weer was gunstig dit jaar, waardoor veel bezoekers naar de binnenstad van Doesburg trokken. Naast veel bezoekers en kramen was er op de driesprong een muziekpodium, werd er een Santarun gehouden en was er naast de kerk een foodplein.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.

2 reacties

 1. Gaby Waarnink

  De Markt was inderdaad heel gezellig met mooie producten ook in de kerk was genoeg te zien.
  Helaas toch een minpunt was het zoeken naar een parkeerplek, men stond op de stoep of drie rijen dik naast de parkeervakken.
  Bijna niet te doen ,misschien verkeersregelaars inzetten?

 2. Ineke van Elk

  Er was die middag ook nog de opening van een nieuwe expositie bij museum Lalique met veel genodigden, iedereen was ongeveer te laat en konden geen parkeerplaats vinden. Bij grote evenementen zou het misschien handig zijn o.a over de parkeer mogelijken overleg te hebben. Doesburg groeit letterlijk uit zijn jas, Ook daar moet je naast alle positieve kanten van het toerisme kritisch naar blijven kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑