Aloys Seegers staat in de startblokken om het jaarlijkse Pleinfeest in Doesburg in juli weer te organiseren. Hij wil het alleen organiseren als het op een normale manier kan.

Daarmee bedoelt Seegers dat hij geen zin heeft in testen bij de ingang van het plein. Want dan hoeft het niet voor hem. Maar als het virus, onder andere door de vaccinaties, is verdwenen dat wil Seegers wil een Pleinfeest houden zoals we dat in Doesburg gewend zijn.

Het muziekevent is al aangemeld bij de gemeente. ‘Ik wacht af. Ik sta in de startblokken en als het kan, gaan we er vol voor. De opzet wordt iets anders. We mikken meer op een bredere doelgroep. Daarom gebruiken we de zondagmiddag voor de ouderen’, aldus Seegers, die het evenement op dit moment 60% kans geeft op doorgang.

Het feest staat in de planning op donderdag 15 juli, vrijdag 16 juli, zaterdag 17 juli en nu dus ook zondagmiddag 18 juli, parallel aan Verrassend Doesburg, de opvolger van Doesburg Binnenste Buiten.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China