Zondagmiddag 24 september brengen Louise en Stadsorganist Wilbert Berendsen in de Grote of Martinikerk te Doesburg een concertprogramma voor orgel en dwarsfluit. Een concert in het kader van de reeks ‘Freytag op zondagmiddag’ van StiDoMu.

Wilbert bespeelt het historische Freytag-kabinetorgel uit 1805, Louise bespeelt de dwarsfluit. Zij brengen werken ten gehore van Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebasian Bach, Georg Philipp Telemann en Joseph Schmidt.

Louise Berendsen heeft de Master of Music bij Aldo Baerten aan het Utrechts conservatorium in 2016 voltooid. Bachelor of Music werd zij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij de fluitiste Gudrun Bourel. Haar eerste docent was Peter Liebregt, waar zij op tienjarige leeftijd begon met haar fluitlessen.

Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij William Bennet, Peter Lukas Graf, Matthias Ziegler, Michael Faust, Dieter Nanz, Wendela van Swol en Eva Amsler.

Diverse stijlen
Louise verdiepte zich in kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen en in zeer diverse stijlen. Ze werkte als fluitist onder andere met audiovisueel kunstenaar Michael Karr, Projekt67 en de ska-band Tribute to Rico. Met het harp-fluit duo Sophie-Louise geeft ze regelmatig concerten.

Wilbert Berendsen, broer van Louise, is de vaste organist van de Martinikerk. Hij is Stadsorganist van Doesburg en cantor-organist van de Martinikerk. Hij behaalde in 1997 zijn UM-diploma aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans van Nieuwkoop. Ook studeerde hij Kerkmuziek en volgde een applicatieopleiding Koordirectie. Hij nam deel aan verscheidene masterclasses in Europa.

Frans Haagen
In 2007 was hij finalist in het Nationaal Improvisatieconcours te Amsterdam. Van zijn spel is een zeer succesvolle CD verschenen, opgenomen op het Walcker-orgel. Hij studeerde beiaard bij Frans Haagen, stadsbeiaardier van Doesburg en hoofddocent beiaard aan de Nederlandse beiaardschool.

Het optreden zondagmiddag 24 september begint om 15.30 uur. Vóór en na het concert is er gelegenheid voor een drankje of kopje koffie/ thee en na te praten met de musici. Toegang 15 euro en voor donateurs van StiDoMu 13 euro. Jongeren tot 18 jaar vrij toegang. Kaarten via www.stidomu.nl en aan de kassa.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.