Stadsbierhuys De Waag staat op plek 61 in de Koffie Top 100 van Misset Horeca. De jury spreekt van ‘een compleet horecabedrijf waar ze hun koffie kennen’. Eigenaar Roy Kappert wist al dat hij in de lijst was opgenomen, maar hoorde maandagavond 25 september op welke positie.

De Koffie Top 100 is een lijst van vakblad Misset Horeca. De deelnemende bedrijven worden beoordeeld op de kwaliteit van de koffie die er wordt geserveerd.

Cappuccino en espresso
De jury noemt de cappuccino in balans en proeft de chocolade en notigheid van de espresso. De losse espresso heeft een goede aciditeit, een krachtige body met een zoete nasmaak. ‘Een compleet horecabedrijf waar ze hun koffie kennen.’

Fijne locatie
Misset Horeca schrijft al direct bij binnenkomst te worden verrast. ‘Wat een fijne en gezellige locatie’, zo klinkt het. ‘Een prettige sfeer met zo te zien locals en passanten.’

De gisteren gepresenteerde lijst met daarin de honderd beste koffiezaken van Nederland, wordt aangevoerd door Josephine Coffee uit Arnhem.

Publieksprijs
Roy Kappert was ook in de race voor de publieksprijs. Deze wordt uitgereikt aan het bedrijf dat via een speciale Facebookpagina de meeste stemmen wist binnen te halen. De Waag eindigt in die ranglijst op plaats 7, de nummer 1 is Doppio Espresso in Joure.