Kirstin Gramlich bespeelt donderdag 3 augustus de drie orgels in de Grote of Martinikerk. Het concert vindt plaats in het kader van de serie zomeravond orgelbespelingen en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro, donateurs van StiDoMu betalen 8 euro.

Op het grote Walcker-orgel voert Kirstin Gramlich werken uit van César Franck, Max Reger en Jehan Alain, en een improvisatie van haarzelf.

Op het Freytag-kabinetorgel laat zij composities horen van Jan Pieterszoon Sweelinck en van Domenico Scarlatti. Voor de Vijf versetten op een avondhymne (‘Aleer het licht ten avond gaat) van Daan Manneke kiest zij het Flentrop-orgel.

Conservatorium
Gramlich studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik Keulen en kwam in 2001 naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Deze studie rondde zij in 2004 af met lof van de jury en sinds die tijd heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd.

Jong publiek
Sinds haar aantreden als cantor-organist aan de Lebuinuskerk zet Gramlich zich in om het orgel en de orgelmuziek ook bij een jong publiek bekend te maken.

Met acteur Frank Groothof speelt ze de familievoorstelling De Tovenaarsleerling. Daarnaast maakt ze deel uit van twee programmacommissies: de zaterdagmiddagconcerten Deventer en de Lebuinusconcerten Deventer.

Het concert begint donderdag 3 augustus om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De entree bedraagt 10 euro, donateurs van StiDoMu betalen 8 euro. Tot 18 jaar is de toegang vrij.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.