Het initiatief Behoud Evenementen Binnenstad krijgt steun van Stadspartij Doesburg. Op haar Facebookpagina laat David van Sommeren, één van de oprichters, weten dat de lokale partij verheugd is met het initiatief van drie Doesburgers, die zich inzetten voor het behoud van de bruisende binnenstad in Doesburg.

‘In een ongekende tijd meer dan 1000 likes ontvangen op Facebook en nu al meer dan 500 handtekeningen voor de petitie tot behoud van de verschillende evenementen in de binnenstad’, zo staat te lezen op de Facebookpagina van Stadspartij Doesburg.

Bruisende binnenstad
In het bericht, dat is ondertekend door David van Sommeren, laat de lokale partij weten ‘verheugd te zijn met het initiatief van drie Doesburgers die zich inzetten voor het behoud van de bruisende binnenstad’. Stadspartij Doesburg wil een bruisende binnenstad, vol met evenementen.

Gesprek met initiatiefnemers
Stadspartij Doesburg, opgericht door Van Sommeren, Piet Vree en Appie van der Beek, spreekt middels de posting de steun uit voor de actie en het initiatief en laat weten in september, als het evenementenbeleid wordt besproken in de raad, graag af te spreken met de initiatiefnemers van Behoud Evenementen Binnenstad.

Doesburg Binnenste Buiten
De partij laat ook nog weten ‘ook enorm verrast en boos’ te zijn over de uitspraken van burgemeester Van der Meijs over aanpassing van geluidsnormen en eerdere sluitingstijden van het evenement Doesburg Binnenste Buiten. ‘Het evenement was nota bene nog niets eens begonnen.’

Dialoog
De initiatiefnemers van BEB zijn Nicolette Vree, Debby Kreileman en Nindy Wernicke. Met de Facebookpagina willen ze een dialoog op gang brengen tussen voor- en tegenstanders van evenementen in de binnenstad.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.