In het Lalique Museum is de tentoonstelling Jan Toorop & Het Animisme geopend. Er zijn veel werken opgesteld van de op Java geboren kunstenaar, waarvan een deel onbekend is voor het publiek. Half november vindt een wisseling van schilderijen plaats.

Naast een omvangrijke expositie van Jan Toorop (1858-1928) wordt ook een briefwisseling getoond tussen hem en tijdgenoten. Verder zijn werken te aanschouwen van Toorops vrouw Annie Hall en Mies Elout-Drabbe, één van zijn meest intieme leerlingen.

Animisme
In het museum zijn veel werken opgesteld, waarvan een deel onbekend is voor het publiek. De werken staan in het licht van zijn afkomst. De term ‘animisme’ heeft betrekking op de mystieke sfeer in zijn prille jeugd.

Schilderijen en prenten
Half november vindt een wisseling plaats en worden deels andere schilderijen en prenten getoond. In het voorjaar van 2018 worden de werken nogmaals vervangen.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Studio2000 in Blaricum, Museum Het Valkhof in Nijmegen, Agnietenkapel Amsterdam, UVA-erfgoed, Frans Leidelmeijer en vele particulieren die werk in bruikleen hebben gegeven.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.