Al meer dan een kwart eeuw hoort de Culturele Zondag bij Doesburg. Ook in 2018 zijn kunstliefhebbers uit het hele land welkom voor de maandelijkse culturele route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Op meer dan 25 adressen is op zondag 7 januari weer van alles te zien en te beleven: oud en nieuw wisselen elkaar af.

Opgeruimd het nieuwe jaar in. Onder dat motto biedt Atelier aan het Putpad een groot deel van het vroegere werk van Anne van der Meiden voor de helft van de prijs aan. Daarnaast valt er veel nieuws te bewonderen.

Onder meer een serie met vlot potlood getekende hondenportretten. Ze zijn geestig of aandoenlijk en vertonen vaak menselijke trekjes. Verder legt Anne zich toe op het maken van grote en kleine expozers, waarvoor eigen tekeningen, schilderijen of foto’s de basis vormen.

De Swarte Ram verlengt wegens grote belangstelling de expositie ”Terug van weggeweest”. De galerie verkreeg via een verzamelaar werk van Liesbeth Fokkert dat nog nooit eerder was tentoongesteld. Te zien zijn bijzondere schilderijen en miniatuurtjes.

Op de bovenste etage van De Waag zijn foto’s te bekijken die zijn ingestuurd door de leden van de Doesburgse fotoclub in verband met de jaarlijkse clubwedstrijd. Thema voor de wedstrijd van 2017 was Lichtval. Er zijn zo’n 100 foto’s ingestuurd, waarvan de beste 30 geëxposeerd worden.

Museum Lalique staat als vanouds in het teken van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Verder heeft er een wisseling plaatsgevonden in de collectie van Jan Toorop. Veertig procent daarvan werd vervangen door werken die veelal nog niet in musea te zien zijn geweest. Museum De Roode Tooren brengt met een expositie een ode aan de IJssel, de mooiste rivier van Nederland.

De Culturele Zondag vindt plaats van 12.00 uur tot 17.00 uur. Bij de VVV is gratis een folder met plattegrond verkrijgbaar. Daar is ook bekend welke deelnemers deze keer niet meedoen. Meer informatie op www.culturelezondagdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.