Parcoursverkenning Singelloop op het programma

Er komen verkenningstochten voor de Singelloop, het hardloopevenement dat op Koninginnedag weer wordt gehouden in het centrum van Doesburg. De komende periode staan er drie activiteiten gepland waarbij onder leiding van hardlopers het parcours van de Singelloop wordt verkend.


Vrijdag 23 maart om 17.30 uur, zaterdag 31 maart om 9.00 uur en donderdag 12 april om 16.30 uur wordt onder leiding van de Hanze-runners het parcours van de Singelloop verkend. Daarvoor kan men zich verzamelen op de Markt ter hoogte van het vrijheidsmonument.


Na twee jaar afwezigheid keert op Koninginnedag de Singelloop in Doesburg weer terug. Enkele actieve Doesburgers, waaronder hardloper Sander van der Hoeff, hebben zich sterk gemaakt om de loop nieuw leven in te blazen.


Het resultaat is dat de Ubbink Singelloop, net als voorheen, weer worden gelopen op de avond van Koninginnedag. De run start om 18.30 uur en is een prestatieloop van 2700 meter. Er kan ook voor gekozen worden de singels twee keer te lopen.


Traditiegetrouw kunnen deelnemers ook meedoen als estafetteteam. Zes lopers lopen dan elk ongeveer 450 meter. Start en finish van de loop zijn in de Kerkstraat.


De volledige route is als volgt: Kerkstraat, Koepoortstraat, Lindewal, Burgemeester Nahuyssingel, Meipoortwal, Rooseveltsingel, Ooipoort, Doormansingel, Veerpoortwal, Koepoortwal, Koepoortstraat, Kerkstraat. Alle Doesburgers kunnen meedoen. Dit geldt uiteraard ook voor bedrijven, verenigingen of bijvoorbeeld vriendenclubs.


Zie ook:
Befaamde Singelloop terug op Koninginnedag in Doesburg

1 reactie

  1. Doesburg & Oranje

    Vanaf heden is het mogelijk om in te schrijven voor de Ubbink Singelloop op Koninginnedag.
    Ga daarvoor naar http://www.doesburgenoranje.nl/singelloop.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑