Horeca brengt parkeerknelpunten Doesburg in kaart

De horeca in Doesburg heeft de parkeerknelpunten in Doesburg geïnventariseerd. Uit de inventarisatie zijn diverse suggesties gekomen. Een daarvan is het werken met parkeertickets. Deze tegoedkaarten kunnen horecaondernemers verkopen of weggeven aan gasten.


De suggestie van de parkeertickets komt van Caldo e Freddo. Bart Jan Knapen van Caldo e Freddo wijst naar Zierikzee, waar dit in werking is. Het idee is dat horecabedrijven parkeertickets verstrekken. Dit kan in de vorm van het verkopen of het weggeven van de tickets. Met de tickets kunnen gasten zonder kans op een bon rustig een horecabedrijf in Doesburg bezoeken.


Uit de inventarisatie blijkt verder dat betaald parkeren tot 20.00 uur iets is ‘voor de grote stad’. In Doesburg verwachten gasten dat er tot uiterlijk 18.00 uur parkeergeld moet worden betaald, aldus een van de horecaondernemers.


Een andere horecaondernemer merkt op dat er soms al binnen vijf minuten wordt bekeurd, en dat dit niet gastvrij is. Weer een ander stelt dat het huidige parkeerbeleid meerdere malen voor boze gasten zorgt.


Daarnaast lijkt het volgens een horecaondernemer zinvol om bij binnenkomst van Doesburg het betaald parkeren duidelijker kenbaar te maken. Tevens wordt er gepleit voor een meer coulant handhavingsbeleid.


De inventarisatie van de parkeerknelpunten en de suggesties vanuit de horeca zijn op verzoek toegezonden aan wethouder Fred Jansen.

2 reacties

 1. Jaap

  Het idee van de parkeertickets is mij nog niet geheel duidelijk: Vergoedt de horeca-ondernemer de parkeerkosten dan van de gast? En voor hoelang?

  Of krijgt/koopt de horeca-ondernemer enkele tickets van de gemeente die hij uitdeelt aan de gasten?

  Beide gevallen kennen hun nadelen; de parkeerkosten zullen niet altijd opwegen tegen de besteding van de klanten. Bij het tweede geval zullen ook andere ondernemers een dergelijke regeling willen.

  Grotere horeca kan dit hele probleem oplossen door ValletParking aan te bieden, door de auto’s richting de Bleek te rijden. Helaas zal een dergelijke service voor de kleine horecaondernemers waarschijnlijk te duur zijn.

  UPDATE:
  Inmiddels even de website van de gemeente bezocht. Bezoekers van inwoners van Doesburg (kennissen, buren e.d.) schijnen een kraskaart te kunnen halen waarmee ze een dagdeel in het centrum kunnen parkeren.
  Wellicht ligt hier een andere optie open?

  http://www.doesburg.nl/content.jsp?objectid=3273

 2. Richard Kok

  @Jaap
  Het idee is dat de horecaondernemer de parkeertickets koopt en ze vervolgens geeft/verkoopt aan de gasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑