Sportclub Doesburg na nederlaag laatste in 6C


Sportclub Doesburg heeft een sportief dieptepunt bereikt. De club van interim coach Ralph Hartgers staat na de 2-1 nederlaag tegen Den Dam afgelopen zondag onderaan in de zesde klasse C, het laagste niveau in het zondagamateurvoetbal.


Door de nederlaag neemt Doesburg de laatste positie over van Den Dam. Doesburg heeft zes punten behaald uit elf duels. Aerdt heeft dezelfde cijfers, maar een iets minder ongunstig doelsaldo.


De wedstrijd tegen Den Dam was de eerste wedstrijd onder leiding van Ralph Hartgers. Hartgers nam in november 2010 het coachschap over van Rob Teering, die opstapte omdat hij zich niet meer kon motiveren.


Sportclub Doesburg speelde in het seizoen 1996-1997 nog in de eerste klasse, de op een na hoogste klasse in het Nederlandse amateurvoetbal. Tien jaar later was het eerste team afgedaald tot de zesde klasse om in het seizoen 2007-2008 na een kampioenschap weer te promoveren naar de vijfde klasse. Vorig seizoen moest Doesburg een stapte terug doen naar de zesde klasse.


Zie ook:
Ralph Hartgers rest van seizoen trainer van Doesburg

4 reacties

 1. fcwid4daagse

  Dat komt omdat Ralph te veel in een F’noord shirt loopt.

 2. dr

  Dat lijkt me niet zo te zijn, het is gewoon de instelling van de spelers.
  Toch maar eens gaan kijken of je betere spelers hebt, en anders stoppen met voetballen, is misschien wel de enige optie.

 3. Richard Kok

  Het bestuur van Sportclub Doesburg maakt een positieve en energieke indruk de laatste tijd. Een indruk die nodig is om weer te bouwen. Sportief gaat het minder, maar qua organisatie lijkt Doesburg de weg naar boven weer te vinden. Zeker wanneer echte clubmensen die sportief van waarde zijn geweest in het verleden op sleutelposities in de organisatie worden gezet. Dan zijn de eerste tekenen van bouw zichtbaar. Het is dan ook, in mijn ogen, te makkelijk om zonder argumentatie en vanuit anonimiteit af te geven zoals in reacties hierboven. De cijfers liegen niet (laatste in zesde klasse), maar de eerste aanzet tot verbetering is zeker gegeven met een steviger organisatie en zicht op een vernieuwde accommodatie.

 4. appie van der beek

  Richard helemaal mee eens.
  Er staat gewoon een gezond fundament. Het heeft niks te maken met de instelling van de spelers. Ik volg ze van dichtbij en er wordt best goed gevoetbald en er wordt genoeg A jeugd langzaam gebracht.
  Over een poosje zullen zij de weg omhoog weer in slaan.
  Dit jaar is een overbrugging waarbij je de wedstrijden moet zien als oefenwedstrijden om zo te bouwen aan de toekomst.
  Ik heb er alle vertrouwen in en alle anderen met een roodblauw hart ook.
  Achter de schermen is men bezig met een nieuwe lokatie, de jeugd neemt toe, er komen steeds meer sponsoren bij, dus niet anoniem zitten zwarte pieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑