De passantenhaven in Doesburg krijgt aan de straatzijde een kadewand van ongeveer 120 meter lang. De kadewand zorgt voor het creëren van een verblijfsruimte op de kade. De kadewand moet nog dit jaar worden geplaatst.

 

Dat blijkt uit het voorlopige ontwerp van Turfhaven Doesburg waarin de plannen staan om het gebied op te waarderen. Naast een nieuwe kadewand die parallel loopt aan de Barend Ubbinkweg moeten er nog enige herstelwerkzaamheden plaatsvinden aan de damwanden bij de parkeerplaats en de loods.

 

Volgens de planning van het project wordt dit jaar de damwand met steenbezetting bij de GTW loods vervangen. Daarnaast komt er een nieuwe damwand, vinden er onderhouderwerkzaamheden aan de bestaande betonnen kadewand plaats en worden er baggerwerkzaamheden uitgevoerd. Verder komt  er een herindeling van de drijvende steigers in de passantenhaven.

 

In 2015 wordt gestart met de renovatiewerkzaamheden aan de GTW loods. Ook wordt een hellingbaan bij de IJsselkade geplaatst. En wordt de entree van de Barend Ubbinkweg opgeknapt. Daarnaast komt er voor de beroepsvaart walstroom aan de IJsselkade en vindt er een herinrichting van het straatwerk rond de GTW-loods plaats.

 

Op de website van de gemeente Doesburg is een schetsontwerp te zien. Hierin zijn talrijke impressie opgenomen van beelden zoals het er na realisatie van het project eruit moet komen te zien.